mandag 27. september 2010

Jakten på det beste ullstoffet

Ull i metervare er ikke så vanskelig å få tak i, men hvis det skal være tynn, myk og elastisk jersey eller superlett, luftig fleece, aller helst i 100% merinoull, da skal man lete lenger.

Jeg har funnet noen gode jerseyer på den lokale stoffbutikken og hos sydilla.no, men leter fremdeles etter en butikk som har godt fargeutvalg på tynn ulljersey. Skaar tekstil har en mer slitesterk og litt tykkere jersey av kamgarn som finnes i alle slags farger. Denne er fin til jakker og bukser, men egner seg ikke så godt til undertrøyer og stillongser. Skaar tekstil har også en ullvelour med deilig, myk overflate, men som bare er ørlite grann elastisk hvis man drar stoffet diagonalt.

Stoff og stil har sin kjente ullfilt som er helt super til kjoler, dresser, votter og luer, og som kommer i en rekke herlige farger (jeg har lagt min elsk på støvet turkis, plomme og rød). Ullfilten er myk og faktisk ganske elastisk, men den er i varmeste laget for innetøy annet enn kjoler.

Nå har jeg bestilt stoffprøver på ulljersey og ullcrepe fra Nature's Fabrics, så nå venter jeg spent! Jeg virkelig elsker ull, og jakten på det beste ullstoffet tar nok aldri slutt, men jeg er VELDIG glad for alle tips som kan bringe meg nærmere målet!

1 kommentar:

  1. Hei

    Ser denne posten er litt gammel... men kanskje du har et svar til meg alikevel. Fant frem til bloggen din da jeg søkte etter ullstoffer. Skulle gjerne ha hatt noe i metervare som kan brukes til body/ strømpebukse til baby. Har du lykkes i å finne noen som har egnet stoff??? Gjerne også en ull/silke blanding :)

    SvarSlett

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.