lørdag 11. september 2010

Oppskrift: Lettsydd stelleunderlag


Stelleunderlaget som følger med stelleveskene er ofte litt små. Hvorfor ikke sy et stelleunderlag selv? Det er fort gjort, og du kan velge morsomme farger og en størrelse som passer ditt barn perfekt.

SLIK GJØR DU DET:

Bruk et vanntett stoff på utsiden (for eksempel pul-stoff (laminert polyester eller bomull)) og myk fleece på innsiden. Hvis du vil at underlaget skal absorbere kan du legge til et lag av f.eks bomull, bambus eller zorb mellom disse (stoffene får du kjøpt hos blant annet Lykkedragen og Nappies Covered).

1. Legg de to stoffene rette mot rette og klipp ut en firkant i ønsket størrelse (jeg har vært fornøyd med stelleunderlag på 45 - 65 cm).

2. La stoffene ligge rette mot rette og sy en rett søm ca 1 cm innenfor kanten hele veien rundt. La det stå igjen en åpning på ca. 10 cm.

3. Vreng stelleunderlaget og sy en søm ca 0,5 cm innenfor kanten hele veien rundt. Nå syr du også igjen åpningen.

Nå er selve stelleunderlaget ferdig.

I tillegg kan du feste et bånd på utsiden, med trykknapp i den løse enden, slik at du kan brette sammen stelleunderlaget og feste det med båndet.


Finn puktet hvor du skal feste båndet ved å dele inn firkanten i 8 x 4 ruter og finne første kryssningspunkt i rutenettet diagonalt fra hjørnet (se tegning). Den ene delen av trykknappen festes i båndet, mens motstykket festes i underlaget to ruter lenger ned på langsiden. Stelleunderlaget kan nå brettes i to på langs og så i fire eller rulles sammen før det festes med trykknappen.
Tips:
Lag en liten leke eller bruk en leke som babyen liker godt. Fest en trykknapp i leken med motstykket festet til stelleunderlaget. Knepp leken fast i stelleunderlaget og du har alltid en leke for hånden når babyen skal skifte bleie.Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.