tirsdag 19. oktober 2010

Ulldress til veslejenta


Denne ulldressen sydde jeg til veslejenta i september, og den har vært høstens favoritt. Ull er et fantastisk materiale. I denne dressen er hun alltid god og varm, men aldri klam, fordi ulla puster så godt. Perfekt når hun skal sove i vogna si eller sitte i bæremeisen.


Dressen er sydd i plommefarget ullfilt fra Stoff & Stil. Jeg satte sammen et buksemønster og et jakkemønster jeg hadde, laget hette og brukte tynn ulljersey fra Sydilla som ribbkanter. Ulljerseyen brukte jeg også som fòr i hetten og på forstykket. Aller helst ville jeg ha foret hele dressen, men av mangel på stoff så ble det hetten og forstykket.

For at sømmene innvendig skulle bli flate og behagelige brukte jeg flatlocksømmer i sammensyingen. Disse er jo også dekorative på utsiden. Til slutt pyntet jeg dressen med en liten blomsterbrosje av to blomster klippet i ullfilt og festet med en nydelig liten hjerteknapp. En søt liten detalj til en søt liten prinsesse :)

5 kommentarer:

 1. Kjempefin ulldress. Så lurt å sy ulldress, det tar jo mye kortere tid enn å strikke ;)

  SvarSlett
 2. Så utrolig fin den var:)
  må være så deilig for de små og ha på så deilig ull- jeg vil nesten ha sånn selv:)

  ha en fin kveld!
  klem ellemell

  SvarSlett
 3. Så nydelig dress! Flo0tt jente har du også :)

  SvarSlett

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.