onsdag 17. november 2010

Hvilken coverstitchmaskin bør jeg velge???

Jeg ønsker meg VELDIG en coverstitchmaskin, og nå har jeg rett og slett tenkt å gå og kjøpe meg en! Er det noen som har tips til hvilken jeg bør velge?
Ser at mange har denne CoverPro-maskinen fra Janome. Er det noen som har erfaringer med den, gode eller dårlige, som de vil dele? 

Jeg har vært superfornøyd med mine janomemaskiner hittil, så jeg kjøper glatt en janomemaskin til om denne kan anbefales :)


9 kommentarer:

 1. Jeg var på kurs på mandag med den nyeste janome CoverPro (cxp?) og jeg fallt pladak... og nå står det en splitterny sånn en på sybordet mitt;) SÅ jeg ville valgt Janome sin:)

  SvarSlett
 2. Ka e det en sånn maskin har som spesialitet??

  SvarSlett
 3. oki.. jeg er også sydame, liksom! men jeg har en symaskin! som jeg synes er mer enn grei nok:)

  hva gjør en coverpro, contra overlock?
  og hva koster en sånn? kanskje man skal ønske seg noe sånnt til under treet til jul?:)

  klem ellemell

  SvarSlett
 4. Litefrø: Dette høres bra ut!

  Olaug og Ellemell:
  En coverstitchmaskin bruker man mest til å legge opp med. Den syr innbrettede kanter med dobbel eller trippel søm. Dette kan man jo gjøre ved å bruke tvillingnål i vanlig symaskin, men det skal visst være mye enklere og gi et MYE mer profesjonelt resultat med en coverstitchmaskin.

  Med litt ekstrautstyr kan coverproen også brette og sy på skråbånd! Den kan sikkert gjøre mer også, men dette er grunnene til at jeg ønsker meg maskina.

  Overlocken syr sammen, skjærer og kaster over kanten i en og samme operasjon. Og så kan den blant annet lage rullekant, bølgekant, og flatlocksøm i tillegg. Fine greier!

  Begge maskinene kan man få til rundt 5000 kr og oppover.

  Ønske seg til jul? JAAAA!!! ;)

  Ha en fin kveld!

  SvarSlett
 5. Jeg har en sånn en, men jeg har aldri vært helt fornøyd med min. Hadde den to gang på rep på tre mnd. Nå funker den sånn ca som den skal, men jeg forventer at en maskin skal fungere 100%. Men det er nok bare maskina mi. Den skulle nok ha vært inne en gang til, men de på butikken jeg kjøpte maskina er ikke serviceinnstilte så jeg vet ikke om det blir noe. De mener at maskina er i orden men det mener ikke jeg... Jeg har en annen Janomemaskin og og den er jeg kjempefornøyd med!

  Det som kan være litt kjedelig er at de kanskje ikke har maskina i butikk så du får prøvd og sett den før du kjøper. Men jeg antar du blir fornøyd og at det bare er min det er noe feil med.

  Lykke til i allefall!

  SvarSlett
 6. Hm... skal spørre de på sysenteret om de ofte har de inne til rep. Kan jo hende du har vært uheldig, men greit å sjekke :) Ellers takk for alle gode råd, Møyfrid! Overlockmaskinen har vært en SUKSESS!!!

  SvarSlett
 7. Heldige deg! Har hørt mye bra om janome sin, så hadde jeg kunne valgt, vet jeg hva jeg hadde kjøpt... Har jo en MC5200 og en babylock fra før:)

  Lykke til med handel!

  SvarSlett
 8. Så fine forelskelser på Epla i dag! Tok litt tid før jeg skjønte hvem som bare hadde valgt ting etter min smak ;)...
  Klem!!

  SvarSlett
 9. Hihi, så bra Elisabeth :) Gøy at listen min ble plukket ut!

  SvarSlett

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.