torsdag 13. januar 2011

Bunadsplaner


Siden før jul har jeg hatt systopp rett og slett for å rekke alt jeg skal rekke i min hektiske hverdag. Nå begynner jeg å få abstinenser og drømmer om alt jeg har lyst til å lage. Øverst på lista står for tiden denne barnebunaden fra Romerike.


Har aldri brodert noe før, men det er gøy å prøve noe nytt. Jeg er egentlig romsdaling, men vi er bosatt på Romerike, og veslejenta har bodd her hele sitt liv, så da syns jeg godt hun kan ha romeriksbunad. Er det noen som har prøvd seg på bunader før?

9 kommentarer:

 1. Drakten var helt nydelig!
  Broderingen som må gjøres til bunad er visst ganske "hardcore" med mini-mini sting, sylampe og forstørrelsesglass montert, stemmer ikke det?

  Høres veldig spennende ut!

  Jeg har en venninne som har forsøkt litt brodering til en bunad, du finner bloggen hennes (med riktige innlegg) på http://fiollilla.blogspot.com/search/label/Bunad

  Lykke til!

  SvarSlett
 2. Hmm, jeg har ikke peiling på hvor mye arbeid det er... Håper ikke det er å ta seg vann over hodet.

  Minste størrelse som kan kjøpes som materialpakke er str 6 år, så da har jeg omtrent 4 1/2 år på meg. Det burde vel i hvertfall holde tidsmessig om dette skulle være noe vanvittig pirk...

  Takk for bloggtips! Jeg skal titte innom der :)

  SvarSlett
 3. Det der klarer du nok fint du, Barit!! :) Jeg har alltid tro på deg når det gjelder håndarbeid! Da blir det nok en stolt og flott 6-åring som vandrer rundt i nydelig bunad.
  STÅ PÅ!!

  SvarSlett
 4. BErit... ;) Har akkurat våkna fra en hard formiddagshvil...

  SvarSlett
 5. For en flott bunad! Det blir et spennende prosjekt - hiv deg ut i det!!
  Jeg har sydd sørtrønderbunad til mine barn. Det er jo masse jobb, men UTROLIG stas å se ungene i bunadene. Da har man jo virkelig festklær!
  Lykke til!

  SvarSlett
 6. Oioi, bøyer meg i støvet!
  Jeg skulle og ønske å ha fått til det :)

  SvarSlett
 7. Bunadbrodering tar tid og krever nøyaktighet. I tillegg krever det motivasjon noe jeg fokuserer sterkt på når jeg holder bunadkurs. De fleste som liker å sy klarer med veiledning og rikelig tid å brodere en bunad. Hvis du har veldig lyst til å prøve deg på en romeriksbunad ( de er knallfine til barn) kan det være en ide å kjøpe en prøvepakke på Heimen Husflid og teste ut de ulike stingene der først. Lykke til!

  SvarSlett
 8. hei jeg hadde heller ikke brodert noe før men i 2002 så meldte jeg meg på bunadskurs å broderte min egen romeriksbunad, men den med brokadeliv, ble kjempe fornøyd til slutt, men jeg er veldig pirkete så etter å ha brodert alt så var jeg ikke fornøyd å tok opp alt å gjorde det en gang til:) men jeg fikk det til. skal også lage barnebunad til min lille tulle når hu blir stor nok, nå er hu 2 år og litt liten :)
  Mvh
  Heidi Indiane

  SvarSlett

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.